KLEZMERDUO

MUSIKALSK BIBELFORTÆLLING FOR BØRN OG VOKSNE

Klezmerduo har med stor succes spillet for mere end 50.000 skolebørn. Erfaringerne fra skolekoncerterne er omsat til kirkelige sammenhænge, hvor Klezmerduo tilbyder intense fortællekoncerter, der taler til alle generationer.

Med udgangspunkt i Det Gamle Testamente inviterer Klezmerduo børn og voksne til et anderledes og spændende møde med nogle af de store fortællinger.

Ann-Mai-Britt Fjord er kendt for sit levende og billedrige sprog, og hun formidler historierne i en ramme af stemningsfuld og festlig jødisk klezmermusik.

Musikken spilles på sopransaxofon og harmonika og gamle traditionelle instrumenter som skalmeje, trommer, zimbalom, trehulsfløjte og jødeharpe.
Undervejs lægges der op til fællessang, klap og måske også dans.

Antal tilhørere: Det er vores erfaring, at alle får den bedste oplevelse, hvis antallet ikke overstiger 120.


”David og Goliath”

Musik og fortælling for 0.- 3. klasse
Dette er historien om hyrdedrengen, der overvinder kæmpen, som end ikke den stærkeste soldat turde kæmpe imod. Hyrdedrengen der ender med at blive konge. 
En fortælling om mod, om at turde være sig selv, om at bruge det man har lært – og om tro!
Varighed: 50-55 min.

”Josef og hans brødre”

Musik og fortælling for 4.-6. Klasse.
”Josef og hans brødre” handler bl.a. om at vælge at få det bedste ud af en håbløs situation, som man er havnet i.
En fortælling om tro, men også om kærlighed, misundelse, ondskab, tillid og ikke mindst tilgivelse. 
Varighed: 50-55 min.
 
”Flugten fra Ægypten” 
Musik og fortælling for 3.-6. Klasse.
Hvad er det for en påske, som Jesus drager til Jerusalem for at fejre sammen med sine diciple?
”Flugten fra Ægypten” fortæller om baggrunden for den jødiske påske.
Det er historien om Moses, som Gud udvælger til at lede israelitterne ud af Egypten, hvor Kong Farao har gjort dem til slaver. Farao vil ikke lade dem gå, men så sender Gud de ti plager!
Varighed: 50-55 min. 

Arrangementet kan suppleres med et efterspil, hvor børnene får mulighed for at kigge nærmere på instrumenterne, stille spørgsmål og danse nogle enkle kædedanse. Det koster ikke ekstra.

Pris : 8600 kr. + transport

BØRNEKOR: Hvis kirken har et børnekor, er der mulighed for at koret medvirker i fortællekoncerten. Korlederen vil i god tid få tilsendt små tostemmige hebræiske sange, som børnene øver. Koret mødes med Klezmerduo en time inden koncerten til en lille generalprøve. (Se eksempler på sange)


Læs artikel fra Kristlig Dagblad d. 25.6.2012

"Vi havde en uforglemmelig aften i selskab med Klezmerduo. Med humor, varme, gedigen musikalitet og Ann-Mai-Britt Fjords blændende fortælleevner, blev vi ført ind i et univers af kærlighed, jalousi, ydmyghed, tilgivelse, trofasthed m.m. En helt igennem vellykket aften i Sabro Kirke. Publikum gik derfra oplyste og opløftede. Kan kun anbefales!"
Organist Dagmar Ginnerup, Sabro/Fårup kirker

“Tak for en meget vellykket og festlig aften i Volsted kirke og forsamlingshus. Hele pakken med Musikalsk Bibelfortælling i kirken og efterfølgende spisning, musik og kædedans kan varmt anbefales!”
Organist Inger Marie Jacobsen, Volsted kirke

Brev fra Klovborg skole til kirken :
"Tak for gaven - altså koncerten med Klezmerduo den 9. juni  først i kirken og til sidst på friskolen. Det var sjovt at høre en anden slags musik som Klezmerduo spillede ..." Læs mere på siden her

Musikalsk bibelfortælling i Lystrup kirke. Fotos Hans Boas