KLEZMERDUO

HØJSANGEN

hoejsangen

Medvirkende:

Else Mathiassen er fortæller, danser og foredragsholder. Leder og fast underviser på ”Fortælle Akademiet”. Fhv. forstander på Vestjyllands Højskole. Har bl.a turneret i ind- og udland med teater- og danseforestillinger. Hun er stærkt inspireret af vores folkelige rødder i det nordisk/ kristne og har formidlet dette indenfor det eksperimen­terende rituelle teater. Har turneret med teater og danse­forestillinger i ind og udland og er pt aktuel med performance foredraget ”Grundtvig og kvinderne”
www.elsemathiassen.dk


Klezmerduo består af Henrik Bredholt (sopransaxofon, santur, darbuka, jødeharpe, vokal) og Ann-Mai-Britt Fjord (harmonika, darbuka, vokal). De var blandt de første, der præsenterede den østeuropæisk-jødiske klezmermusik i Danmark for 25 år siden. Det har ført til en omfattende turnèvirksomhed herhjemme og i udlandet. Anmelderne skriver: “sjælfuldt og sanseligt udtryk”, “formidabel teknik”, “smittende spilleglæde”.
www.klezmerduo.dk

***

”Det er en vidunderlig ting, når ord og billeder går op i en højere enhed. Akkurat dette var tilfældet, da Else Mathiassen fremførte Højsangen med dans og musisk akkompagnement. De fremmødte blev beriget på en måde, der på én gang var sanselig og tankevækkende.”

Martin Herbst
Sognepræst, Korsvejskirken, Kastrup

 

En musikalsk danse- og fortælleforestilling med Else Mathiassen og Klezmerduo

“Vågn op nordenvind, kom søndenvind. Lad det lufte i min have, lad dens balsam strømme
Min elskede skal komme til min have og spise af dens herlige frugter”

Skønheden, poesien og legen - Højsangen “Sangenes Sang” fortælles i recitation, dans, musik og sang. Det er kærlighedshistorien gennem alle tider, hvor dansen, musikken og kostumerne fører publikum ind i det orientalske univers.

En hyldest til kærligheden igennem årtusinder.

Kong Salomons Højsang fra Det gamle Testamente er billedrige, smukke og sanselige kærlighedsdigte udformet som vekselsang mellem Salomo og Shulamit. Mandens og kvindens skønhed besynges og dengang som i dag bliver sangene brugt i de jødiske bryllupsritualer. I overført betydning kan versene også opleves som en hyldest til kærligheden mellem Gud og mennesket.
Musikken tager udgangspunkt i den stemningsfulde jødisk-sefardiske tradition, der er inspireret af det orientalske og som knytter tråde tilbage til bibelsk tid. Teksterne fra Højsangen bliver sunget på hebræisk. Musik og sang veksler med recitation og fascinerende orientalsk dans.

Efterfølges gerne af et foredrag/samtale.

Spillesteder: Kan spilles i kirker, menighedshuse og forsamlingshuse .

Varighed: 50 minutter + efterspil med foredrag/samtale
Pris : 9200,- kr / Efter aftale + transport
Klik for at hente en pdf folder

***

"Klezmerduo besøgte sammen med danser og fortæller Else Mathiassen Alrø Kirke den 7. april. Det var en fantastisk koncert. Klezmermusikken rummer såvel glæde som sorg og er i den grad inciterende. Samspillet mellem musikken og Salomons Højsang var rørende.
Else Mathiassen formåede at bringe teksten fra Det gamle Testamente sammen med Klezmermusikken til en flot enhed. Efter den afsluttende forklaring om instrumenter, tekst, bryllupstraditioner og ikke mindst kædedans, gik vi opløftede og smilende ud af kirken med fornyet livsmod.
"

Bente Rasmussen (formand for Alrø Menighedsråd)
Marianne Lyst (præst Gylling-Alrø).

else_hoejsang