KLEZMERDUO

Stemningsfulde nordiske adventsfortællinger

I en ramme af nordisk sang og musik genfortæller Klezmerduo 2 af Selma Lagerlöf’s smukkeste julelegender

LEGENDEN OM FRU LUCIA

I et levende og billedrigt sprog fortæller Klezmerduo en af Selma Lagerlöf’s bevægende legender, en lysende adventsfortælling i en mørk tid om tro, kærlighed, handlekraft og barmhjertighed.

“Legenden om fru Lucia” beretter om den unge borgfrue Lucia fra Värmland og hendes himmelske hjælper, den hellige Sancta Lucia af Syracus, som vi fejrer på Luciadag d.13.december. Den foregår i Sverige for flere hundrede år siden og er en dramatisk og eviggyldig opfordring til, at vi her i det mørke nord trods kulden stadig mærker hjertevarme og “holder ild i den sjælens flamme, der kaldes barmhjertighed” Fortællingen understreges af musik og sang fra Norden.

Varighed : 60 minutter , samt evt. et efterspil med klezmermusik
Pris 9800,- kr. + transport.


LEGENDEN OM JULEROSERNE

Familiefortælling fra 8 år

Om nogen så kan Selma Lagerlöf stemme sindet i tiden op til jul. “Legenden om Juleroserne” beretter om julens mirakler, men også om angst og fordomsfuldhed. Når tilliden og troen på verdens udstødte forsvinder, ”så forsvinder lyset og Guds herlighed af frygt for kulden i et menneskehjerte”

I en musikalsk ramme fortæller Klezmerduo om den fredløse røver, der bor i Göingeskoven sammen med sin kone og alle røverungerne. En dag kommer røvermor forbi Øved kloster, der er berømt for sin smukke have. Munkene er stolte af havens skønne, sjældne planter og blomster, men røvermor hævder, at Göingeskoven er langt skønnere, når den selveste julenat forvandler sig til en blomstrende prydhave.
Abbed Hans får lov at besøge røverfamilien den kommende julenat for ved selvsyn at opleve underet i skoven. Men med sig har han den mistroiske lægbroder….

Varighed : 60 minutter , samt evt. et efterspil med klezmermusik
Pris 9800,- kr. + transport.


Et lille uddrag af Legenden om juleroserne

* * *

Skøn musik og fantastisk fortælling

"Klezmerduo besøgte os i Korning kirke midt i december måned.
Midt i adventstiden - midt i mellem stilhed og larm. Ingen skærm, ingen papir, ingen forstyrrende elementer. Men øjenkontakt og nærvær.
Fortællingen skabte indre billeder og musikken gav billederne bevægelse og farve. Pauser uden ord og lyd gav tanken plads til at forstå og fordøje.Tekst og musik fordelte sig i rummet som ånd og liv. Og for en tid denne tågede december aften, blev alting sat på pause - jeg blev sat på pause. Det blev advent!
Tak for skøn musik og fantastisk fortælling."

Line Skydstofte Nikolajsen, organist ved Korning og Løsning kirke

 

* * *

Selma Lagerlöf

Den svenske forfatterinde Selma Lagerlöf (1858-1940) er mest kendt for sine romaner, men derudover skrev hun også eventyr, noveller og legender. Hun hører til blandt en af de få i litteraturens historie, der bliver verdensberømt i sin egen levetid. I 1909 modtager hun Nobelprisen. Inspirationen til hendes digtning henter hun især i Värmlands natur og folk, slægtens historie og den nære familie.

juleroser


* * *

Hvis det ønskes kan der indgå julesalmer i programmet, hvor Henrik Bredholt spiller sopransaxofon sammen med organisten.